Skip to main content
Een dag achter de werkbank

Gezocht: dappere snijders

Voor de dame of heer die even genoeg heeft van ‘uitrollen – deep dives – funnelen – piketpaaltjes slaan of management rapportages’.

De Glazerij biedt een aantal keer per jaar de mogelijkheid om één dag mee te werken aan de werkbank in een glas in lood atelier.

Een dag weg van kantoor

Op een feestje durf jij het gebroken glas op te rapen

De Glazerij maakt hedendaags glas in lood waar je naar wilt blijven kijken. De werken horen ooglust opwekkend te zijn en worden op klassieke wijze gemaakt in een steegje genaamd Heilige Geest, aan de Markt in Maastricht.

Zonder licht zou het effect waar glas in lood voor zorgt niet bestaan. Jij mag die dag je licht laten schijnen op alles wat in De Glazerij gebeurt. Dat betekent dat je mag meedenken in het maakproces, de online strategie, maar bovenal ga je echt meewerken. Glas snijden, slijpen, lood strekken, loden, solderen, en ja, daar hoort ook inpakken en zelfs stempelen bij. Natuurlijk mag je je gerust in je vingers snijden, geen zorgen: er zullen genoeg pleisters zijn. Die pleisters geven je bovendien een aanleiding tot een mooi verhaal op je eigen werkplek.

Hoe ziet die dag er dan uit?

Na ontvangst met ‘vlaoj’ en koffie of thee word je meegenomen in de oorsprong van glas in lood – het ontstaan van De Glazerij en de materialen die worden gebruikt. Aan het einde van de ochtend leer je glas snijden en ga je werk in lood zetten. Tijdens de lunch gaan we glas in lood werken bekijken in oude panden in Maastricht en ga je mee een visje eten op de Markt.

In de middag werk je mee met het vervaardigen van glas in lood en help je mee met het maken van online bestellingen. Je zult achter de werkbank aan de slag zijn met je handen en hebt uitzicht op oude panden in de historische binnenstad. Je deelt je ideeën en kennis tijdens het werken en kijkt wat je netwerk kan betekenen voor De Glazerij.

De ideale kandidaat

– Je wilt een dag weg van je huidige baan en bent niet bang om vieze handen te krijgen achter een werkbank;
– Je bent transparant en durft je mening te geven én mee te denken met de groei van een ambachtsbedrijf;
– Je hebt een succesvolle carrière en bent bereid die ervaringen (en je netwerk) te delen achter de werkbank;
– Je houdt niet van glazig voor je uit staren, maar van aanpakken;
– Je hebt een scherpe blik op zaken;
– Jouw glas is altijd halfvol;
– Je hoeft geen werkervaring in de creatieve industrie te hebben.

(!) Jouw kennis en kunde in je eigen vakgebied kan een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling en groei van De Glazerij, beschrijf expliciet hoe jij dit voor je ziet als je hier zou mee gaan werken.

Wat biedt De Glazerij jou?

– Een dag geen targets of management termen in een kantoortuin;
– We delen graag kennis over glas in lood, dit draagt bij aan het niet verloren gaan van het ambacht;
– Een nieuwe blik op je carrière;
– Betekenisvolle werkdag;
– Een goeie borrel aan het einde van de dag;
– En natuurlijk ga je zelf een mooi product van glas in lood maken en neem je dit mee naar huis.

Vol van glazernij

Hier draait het om

Alles wat er wordt gemaakt, deel ik. Via Instagram kun je meekijken achter de werkbank en zie je hoe alle werken tot stand komen. Het is belangrijk dat verwachtingen waar worden gemaakt als iemand een bestelling heeft geplaatst. Liever worden de verwachtingen overtroffen. In de communicatie probeert De Glazerij zo scherp te zijn als glas.

Een dag aan de slag met glas?

Stuur gerust een bericht en onderbouw waarom jij van meerwaarde kunt zijn met jouw kennis en kunde. Als er een match is plannen we iets in.

Reageer!

*Er zijn nog enkele plekken beschikbaar voor najaar 2024*

Laat in een korte motivatie weten waarom jij de man of vrouw van het glas bent die ‘loaded’ is met ideeën, wil meedenken en graag alles wilt leren over glas in lood. Elk jaar lopen er zo’n zes personen mee. De dag wordt natuurlijk in goed overleg bepaald. Reageren kan het hele jaar door.

Mail je korte motivatie naar info@deglazerij.nl

Vragen? Bel gerust 06-54653264

Een unieke kans

We staan aan het begin van een nieuw maaktijdperk. Als ik op feestjes vertel wat ik doe, merk ik vaker interesse. Ik hoor in die gesprekken woorden als 'betekenisgeving' en 'echt iets maken met je handen'. Meer en meer mensen zijn op zoek naar die 'betekenisgeving'. Als je er behoefte aan hebt, reageer dan! We werken in een klein team, en ik kan wel iemand gebruiken die 'loaded' is met ideeën en een bijdrage wil leveren aan een groeiend ambachtsbedrijf.

Een nieuwe ambachtencultuur is zich aan het ontwikkelen.

Guido DilwegOntwerper // maker // eigenaar van De Glazerij