Skip to main content

Glasrijk werk.

De Glazerij

Een glas-in-lood atelier gevestigd in Mestreech. Ik bewerk al het glas met de hand en kom tot nieuwe toepassingen van het klassieke materiaal.

Vakwerk

Oude technieken combineer ik met een moderne aanpak om tot vernieuwende ontwerpen te komen. De producten creëren ooglust.

In hartje Maastricht.

De werkbanken en het atelier

Verborgen in een klein steegje omgeven door kerken, wordt het glaswerk achter werkbanken gemaakt. Het doodlopende steegje heet de Heilige Geest.
Daarnaast hebben we nog atelier waar we al het porselein maken.

Heilige Geest

Via dit steegje kon men vroeger naar de Heilige Geest kapel. Deze kapel lag aan de bekendste winkelstraat van Maastricht, de Grote Staat, maar was alleen via de Heilige Geest te bereiken. In het steegje waren negen armenhuisjes te vinden en een soepkokerij waar soep werd gemaakt voor de armen.

Ik deel het ambacht aan meer dan 35.000 mensen.

Volgeling of volger?

Waar volgelingen naar de glas-in-lood ramen kijken in kerken, kijken volgers op Instagram naar beelden achter de werkbank.
Je kijkt mee over de schouder en ziet hoe ik alles maak. Hoe het glas wordt gesneden en het glas in het lood wordt gezet.

@deglazerij
Zelf achter de werkbank staan?

Tijdens een workshop leer jij alles over het ambacht en maak je je eigen werk. Zo kom je alles te weten over dit ambacht en kun je het combineren met een bezoek aan Maastricht!

Aon de geng!

‘Noem het glastronomie’

Guido Dilweg (1984)

Glazenier en ondernemer. Na mijn Master aan Radboud Universiteit Nijmegen, heb ik gewerkt in het bedrijfsleven. Vanuit een fascinatie voor glas verdiepte ik me in 2015 in glas-in-lood. Niet veel later ontstond De Glazerij. Strakke designs en een feilloos gevoel voor ooglust hebben voor een sterke groei gezorgd van dit ambachtsbedrijf. Noem het glastronomie.

Meer zien? Check Instagram, daar deel ik het ambacht met jou.
Meer lezen? Lees waar we voor staan.

Stijl

Samen met een team verwezenlijk ik vernieuwende ontwerpen en producten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van combinaties van materialen en innovatieve technieken. De stijl staat algemeen bekend om de minimalistische designs, neoterisch lijnenspel van lood gecombineerd met hedendaagse kleuren en continue vernieuwing in dit ambacht.

Contact

Wil je langskomen om te kijken hoe het glas-in-lood wordt gemaakt? Of heb je een andere vraag? Bel even: 06-54653264 of stuur een bericht.

Mini-docu

Sissy-Boy presents:

Men Essential

De Glazerij

De Glazerij updates

De nieuwste ontwerpen, aanbiedingen, nieuwe workshopdata en maakprocessen als eerste in je mailbox. Met je aanmelding voor de nieuwsbrief heb jij de eerste keuze!

Misschien ook leuk...

Zo stel jij je kleuren samen!

Beelden achter de werkbank

Dit luister ik tijdens het maken

Waar we

in geloven