Glasrijk werk.

De Glazerij

Een glas in lood atelier gevestigd in Mestreech. Ik bewerk al het glas met de hand en kom tot nieuwe toepassingen van het klassieke materiaal.

Vakwerk

Oude technieken combineer ik met een moderne aanpak om tot vernieuwende ontwerpen te komen. De producten creëren ooglust.

In hartje Maastricht.

Het atelier

Verborgen in een klein steegje omgeven door kerken, wordt het glaswerk achter een werkbank gemaakt. Het doodlopende steegje heet de Heilige Geest.

Heilige Geest

Via dit steegje kon men vroeger naar de Heilige Geest kapel. Deze kapel lag aan de bekendste winkelstraat van Maastricht, de Grote Staat, maar was alleen via de Heilige Geest te bereiken. In het steegje waren negen armenhuisjes te vinden en een soepkokerij waar soep werd gemaakt voor de armen.

Ik deel het ambacht aan meer dan 25.000 mensen.

Volgeling of volger?

Waar volgelingen naar de glas in lood ramen kijken in kerken, kijken volgers op Instagram naar beelden achter de werkbank.
Je kijkt mee over de schouder en ziet hoe ik alles maak. Hoe het glas wordt gesneden en het glas in het lood wordt gezet.

@deglazerij
Zelf achter de werkbank staan?

Tijdens een workshop leer jij alles over het ambacht en maak je je eigen werk. Zo kom je alles te weten over dit ambacht en kun je het combineren met een bezoek aan Maastricht!

Workshops

‘Noem het glastronomie’

Guido Dilweg (1984)

Ik ontwerp en maak glaswerk en maak het toegankelijk voor alle leeftijden. Noem het glastronomie. Na mijn Master aan Radboud Universiteit Nijmegen, heb ik gewerkt in het bedrijfsleven. In mijn vrije tijd volgde ik toen een opleiding tot glazenier, vanuit een fascinatie voor glas. Niet veel later ontstond De Glazerij. Meer hierover vind je in één van de blogs. Naast het uitvoeren van dit ambacht ben ik part-time docent in het hoger onderwijs.

Stijl

Transparant, glansrijk met een scherp randje; ik probeer met mijn werk nieuw licht te werpen en verwachtingen te overtreffen.

Contact

Wil je langskomen om te kijken hoe het glas in lood wordt gemaakt? Of heb je een andere vraag? Stuur een bericht via de Contact pagina.

De Glazerij updates

De nieuwste ontwerpen, aanbiedingen, nieuwe workshopdata en maakprocessen als eerste in je mailbox. Met je aanmelding voor de nieuwsbrief heb jij de eerste keuze!

Misschien ook leuk...

Zo stel jij je kleuren samen!

Beelden achter de werkbank

Dit luister ik tijdens het maken

Vind een cadeau voor jezelf