Skip to main content
Een verborgen atelier

Designs met eeuwige reflectie

Belangrijke woorden: 'Why we are here'

Ooglust

Je weet dat dit een oud ambacht is. Juist die oude technieken combineer ik met een moderne aanpak om tot vernieuwende ontwerpen te komen. En dat doe ik zodat jouw ogen ernaar willen blijven kijken. Ooglust.

De Glazerij

Een glas-in-lood atelier gevestigd in Mestreech. Al het glas gaat zeker zeven keer door mijn handen, voordat jij het cadeau geeft of bij jou thuis hangt te shinen.
Werk waar je naar wenst te blijven kijken is wat ik maak én het delen van het ambacht met jou, is wat ik doe.

In hartje Maastricht.

De werkbanken en het atelier

Het klinkt idyllisch, maar als je er eenmaal bent geweest geloof je het: verborgen in een klein steegje omgeven door kerken, wordt het glaswerk gemaakt. Achter werkbanken, geleefde werkbanken. Daar wordt glas gesneden, geslepen, ontworpen en werk in het lood gezet. Het doodlopende steegje heet de Heilige Geest.

Heilige Geest

Via dit steegje kon men vroeger naar de Heilige Geest kapel. Deze kapel lag aan de bekendste winkelstraat van Maastricht, de Grote Staat, maar was alleen via de Heilige Geest te bereiken. In het steegje waren negen armenhuisjes te vinden en een soepkokerij waar soep werd gemaakt voor de armen.

Genoeg geschiedenisles. Je wil meer weten over wat ik doe.

Ik deel het ambacht aan meer dan 40.000 mensen.

Jij: volgeling of volger?

Waar volgelingen naar de glas-in-lood ramen kijken in kerken, kijken volgers, misschien jij ook wel, op Instagram naar beelden achter de werkbank.
Je kijkt mee over de schouder en ziet hoe ik alles maak. Hoe het glas wordt gesneden en het glas in het lood wordt gezet.

@deglazerij
Ervaar het zelf!

Tijdens een workshop leer jij alles over het ambacht en maak je je eigen werk. Zo kom je alles te weten over dit ambacht en kun je het combineren met een bezoek aan Maastricht!

Aon de geng!

En dat doe ik graag.

Guido Dilweg (1984)

‘Ergens heel goed in worden. Dat is wat je moet doen’. Zesentwintig was ik toen een pretparkprofessor (dat beroep bestaat echt) me dat adviseerde. Ik had geen idee wat dat dan zou moeten zijn. Elke antwoord waar ik aan dacht begon met: ‘Iets met..’. Want tenslotte ga je op zoek naar iets dat je raakt.

In die tijd zei ik echt niet: ‘Iets met glas’. Dat kwam pas na werk in de conceptontwikkeling, marketing & PR en het hoger onderwijs. Het is ook wel een beetje geluk hebben en op het juiste moment conceptueel iets moois neerzetten.

Glazenier en ondernemer
Sinds 2015. Je vindt bij De Glazerij producten die voor ooglust zorgen, vernieuwende combinaties, workshops en beelden waarbij je ziet hoe alles wordt gemaakt. Strakke designs en een feilloos gevoel voor ooglust hebben voor een sterke groei gezorgd van dit ambachtsbedrijf. Noem het glastronomie.

Meer zien? Check Instagram, daar deel ik het ambacht met jou.

Stijl

Ik verwezenlijk vernieuwende ontwerpen en producten. Hierbij gebruik ik combinaties van materialen en innovatieve technieken. De stijl staat algemeen bekend om de minimalistische designs, neoterisch lijnenspel van lood gecombineerd met hedendaagse kleuren en continue vernieuwing in dit ambacht.

Contact

Wil je langskomen om te kijken hoe het glas-in-lood wordt gemaakt? Of heb je een andere vraag? Bel even: 06-54653264 of stuur een bericht.

Nu ben je zeker nieuwsgierig?

Lees zoveel meer over De Glazerij.

De Glazerij Updates

Nieuwe workshopdata en meer beelden van maakprocessen in je mailbox. Met je aanmelding voor De Glazerij Updates kun jij als eerste kiezen!

Mini-docu

Sissy-Boy presents:

Men Essential

De Glazerij

Dit vind je misschien ook leuk...

Zo stel jij je kleuren samen!

Beelden achter de werkbank

Dit luister ik tijdens het maken

Waar we

in geloven