Glasrijk werk.

De Glazerij

Een glas in lood atelier gevestigd in Mestreech. Al het glas wordt met de hand gesneden, waarbij gebruik wordt gemaakt van handgereedschap.

Vakwerk

Oude technieken worden gecombineerd met een moderne aanpak om tot vernieuwende ontwerpen te komen. Er worden producten gemaakt die meer omvatten dan alleen het licht dat erdoorheen valt.

In hartje Maastricht.

Het atelier

Verborgen in een klein steegje omgeven door kerken, wordt het glaswerk achter een werkbank gemaakt. Het doodlopende steegje heet de Heilige Geest.

Heilige Geest

Via dit steegje kon men vroeger naar de Heilige Geest kapel. Deze kapel lag aan de bekendste winkelstraat van Maastricht, de Grote Staat, maar was alleen via de Heilige Geest te bereiken. In het steegje waren negen armenhuisjes te vinden en een soepkokerij waar soep werd gemaakt voor de armen.

"Producten die meer omvatten dan het licht dat erdoorheen valt"

Guido Dilweg

Ik ontwerp en maak glaswerk en maak het toegankelijk voor alle leeftijden. Noem het glastronomie. Veel eigen werk, maar ook in opdracht. Naast het uitvoeren van dit ambacht ben ik docent in het hoger onderwijs.

Stijl

Transparant, glansrijk met een scherp randje; ik probeer met mijn werk altijd nieuw licht te werpen en verwachtingen te overtreffen.

Contact

Wil je langskomen om te kijken hoe het glas in lood wordt gemaakt?
Of heb je een andere vraag? Bel me dan gerust 06-54653264.
Je kunt ook een mailtje sturen via onderstaande knop.

Stuur een mailtje!
Foto's uit het atelier
This error message is only visible to WordPress admins

Warning: The account for needs to be reconnected.
Due to Instagram platform changes on March 2, 2020, this Instagram account needs to be reconnected to allow the feed to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Error: Access Token for 6868662526 is not valid or has expired. Feed will not update.

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

Meer zien? Check De Glazerij op Instagram.