Glasrijk werk.

De Glazerij

Een glas in lood atelier gevestigd in Mestreech. Al het glas wordt met de hand gesneden, waarbij gebruik wordt gemaakt van handgereedschap.

Vakwerk

Oude technieken worden gecombineerd met een moderne aanpak om tot vernieuwende ontwerpen te komen. Er worden producten gemaakt die meer omvatten dan alleen het licht dat erdoorheen valt.

In hartje Maastricht.

Het atelier

Verborgen in een klein steegje omgeven door kerken, wordt het glaswerk achter een werkbank gemaakt. Het doodlopende steegje heet de Heilige Geest.

Heilige Geest

Via dit steegje kon men vroeger naar de Heilige Geest kapel. Deze kapel lag aan de bekendste winkelstraat van Maastricht, de Grote Staat, maar was alleen via de Heilige Geest te bereiken. In het steegje waren negen armenhuisjes te vinden en een soepkokerij waar soep werd gemaakt voor de armen.

‘Noem het glastronomie’

Guido Dilweg (1984)

Ik ontwerp en maak glaswerk en maak het toegankelijk voor alle leeftijden. Noem het glastronomie. Naast het uitvoeren van dit ambacht ben ik docent in het hoger onderwijs.

Stijl

Transparant, glansrijk met een scherp randje; ik probeer met mijn werk nieuw licht te werpen en verwachtingen te overtreffen.

Contact

Wil je langskomen om te kijken hoe het glas in lood wordt gemaakt? Of heb je een andere vraag? Stuur een bericht via de Contact pagina.

De Glazerij updates

De nieuwste ontwerpen, aanbiedingen, nieuwe workshopdata en maakprocessen als eerste in je mailbox. Met je aanmelding voor de nieuwsbrief heb jij de eerste keuze!

    Misschien ook leuk...

    Zo stel jij je kleuren samen!

    Beelden achter de werkbank

    Dit wordt er geluisterd tijdens het maken

    Vind een cadeau voor jezelf