Skip to main content
Het is bijna zover

Binnenkort weet jij alles

over glas in lood

De vlaai wordt besteld, het glas ligt klaar in de glasbak en de glassnijder is gevuld met olie.

Op deze pagina vind je alle benodigde informatie voor de workshop glas in lood bij De Glazerij. In de bevestigingsmail die je na je bestelling hebt gekregen, vind je de datum wanneer de workshop gaat plaatsvinden.

De workshop

Zelf glas snijden en loden

Tijdens de workshop maak je nader kennis met het vakmanschap glas in lood. Je zult het glas zelf snijden, ín lood zetten en solderen. Na een korte introductie over de oorsprong en geschiedenis van glas in lood, gaan we aan de slag met het snijwerk.

Leren snijden

We gaan eerst snij- en breektechnieken oefenen op glas. Je zult merken dat er een bepaalde ‘kracht’ in het glas zit, waar je aan moet wennen. Als je er eenmaal aan gewend bent, gaat het echte werk beginnen.

Wat ga je maken?

Je loopt de deur uit met een mooi resultaat

Er zullen vele ontwerpen voor je klaarliggen om te maken, waar je er eentje van kunt uitkiezen. Het resultaat zal een raamhanger of wandhanger worden. De grootte van je uiteindelijke werk varieert: lengte / breedte van ongeveer 15x15 tot 20x20 cm. Op de foto zie je een voorbeeld van een eindresultaat.

Kracht in glas

Werken met glas is een prachtig vakmanschap. Glas is een bijzonder materiaal, wat je echt moet ‘leren kennen’. Ik hoop je een mooie introductie in glas in lood te geven, waarbij je zelf een mooi resultaat weet te maken. Tip: doe kleren aan waar je je fijn in voelt.

Praktisch

Allergieën en dieetwensen

Natuurlijk ontvang ik je met koffie of thee en een mooi stuk 'Mestreechse vlaoj'. Daarnaast zijn er andere versnaperingen voor jou. Heb je een allergie of dieetwens? Geef dat even aan me door, dan zal ik daar rekening mee houden.

Tijd

Je kon kiezen uit ochtend- of middagworkshops.
- De ochtendworkshops starten om 10:00u.
- De middagworkshops om 15:00u.
- De avondworkshops starten om 18.30u.
De workshop duurt 4 uur. In de bevestigingsmail op je boeking zie je 'ochtend' of 'middag' of 'avond' staan.

Druk met parkeren in middag (!)

Heb je een workshop in de middag? Houd er dan rekening mee dat het druk kan zijn in Maastricht, ook bij de parkeerplaatsen die onderaan staan aangegeven. Plan wat extra tijd in voor je eigen gemak.

Locatie

De Glazerij is een atelier aan huis. Het pand is omgeven door kerken en winkelpanden in Maastricht. Het adres is:

Heilige Geest 36

Maastricht

Gebruik liever geen navigatiesystemen, die sturen je verkeerd, maar volg de volgende aanwijzingen:

Als je op de Markt bent, zoek dan naar een viskraam en groentekraam. Daartegenover zie je de Burger King en Café ‘t Haantje. Daartussen is een steegje, de Heilige Geest. Loop helemaal door tot aan het einde van het steegje, rechts vind je nummer 36. Bel aan bij G. Dilweg. Loop daarna drie trappen omhoog, er is geen lift aanwezig.

Parkeren & vervoer

Mocht je met de trein komen, dan is het zo’n 20 minuten wandelen vanaf station Maastricht door de stad. Kom je met de auto? Zet je auto dan voordelig bij P&R Maastricht-Noord en pak de P&R bus naar de Markt. Wil je de auto liever parkeren in een parkeergarage? Dan is parkeergarage Mosae Forum de dichtstbijzijnde plek.

Liever iets goedkoper en verder weg (15 minuten wandelen) parkeren? Parkeer dan bij het Frontenpark.

Maastricht tips!

Heb je tijd over? Dit zijn de plekken waar locals vaak te vinden zijn. Check het blog over Maastricht en geniet optimaal van jouw tijd hier!

Lees hier de tips!
Guido Dilweg

Glazenier

De man achter het glas ben ik, Guido Dilweg. Glazenier. Altijd pleisters in huis. Ik maak alleen nog maar vrij werk, geen maatwerkopdrachten.

Het glazeniersambacht is een ambacht waar je je vaak voor in de vingers moet snijden (padumtsss), om het onder de knie te krijgen. In 2015 begon ik met snijden, in 2018 jaar zag De Glazerij het licht. Ondertussen maak ik niet alles meer alleen, maar zijn er meerdere personen in dienst die helpen bij het creëren.

Vragen? Bel gerust: 06-54653264

Bekijk de Sissy-Boy mini-docu