Skip to main content

Waar we

voor staan. alles maken. in geloven.

Ooglust

Dat willen we met onze ontwerpen bereiken. We maken werk waar je naar wilt blijven kijken.

Alleen maar vrij werk. Met een uitgesproken stijl, gebaseerd op ontwerpen waar we achter staan. Waar we ons goed bij voelen en waarvan we denken: hier word jij gelukkig van.

In jouw huis, jouw bedrijf of als ideaal cadeau voor iemand die belangrijk voor je is.

Combinaties van ambachten

In onze ontwerpen en werken zie je vernieuwing, we leren onszelf nieuwe ambachtstechnieken aan – of gaan samenwerkingen aan – waarbij we onszelf constant uitdagen.

Porselein

Na werken met hout, besloten we over te gaan op een combinatie waarbij de materialen dicht bij elkaar liggen: porselein. Een combinatie van porselein en oogstrelende kleuren glas, met de mooiste texturen weerschijnend op een wand.

Jouw kleuren

Of je nou voor ton sur ton kiest, of uitgesproken kleuren: glas in combinatie met porselein genaamd Floe geeft een schittering aan je huis.

Meer over Floe

Onze tijd is maaktijd

Om te komen tot nieuwe werken is tijd nodig, veel tijd. Hoe het wordt gemaakt, straalt uit in het eindresultaat: aandacht voor kleur en oog voor detail en een bepaalde mate van rust. Onze samengestelde vrije werken zijn zorgvuldig samengesteld in de mooiste kleurschakeringen, om bij jou te shinen.

Dit alles doen we sinds 2018 in Maastricht, in een doodlopend steegje genaamd Heilige Geest.

Samen.

Heel soms gaan we samenwerkingen aan. Omdat we het merk, de producten of het gedachtegoed bijzonder vinden. Sissy-Boy stond al 2,5 jaar op het lijstje van ‘daar zouden we graag mee samenwerken’. Eind 2022 vond je werk in Sissy-Boy Gent, Den Bosch, Eindhoven en onze eigen stad Maastricht.

Meer over de samenwerking lees en zie je hier:

Sissy-Boy x De Glazerij

Met een gedeelde passie voor ogenschijnlijke fraaiheid door licht en handwerk, werkt een team in Maastricht aan jouw bestelling of nieuwe werken. Het team is zorgvuldig samengesteld om nieuwe concepten te ontwikkelen, passend bij waar we voor staan: ooglust creëren. Gemaakt om generaties mee te gaan.

Werken, die uitnodigen om aan te raken, te voelen en er gevoel bij te krijgen of verliefd op te raken.

Dit luisteren we achter de werkbank

Workshops

Je combineert het bourgondische Maastrichtse leven met een actieve ervaring, waarna je naar huis gaat met je eigen stuk glas in lood.

Het ambacht delen we graag met je. Maandelijkse worden er workshops glas in lood verzorgd. In een dagdeel leer je niet alleen de geschiedenis kennen van dit ambacht, maar ga je zelf aan de slag.

Alles over de workshops

Kumpste es naor Mestreech?

We zitten verstopt, en dat is de bedoeling.
Een aantal keren per week ontvangen we bezoekers en laten we zien hoe alles wordt gemaakt.

Onze persoonlijke tips!

Kaartjes

We zijn van de klassieke stempel, vind ons adres en stuur een kaartje.

Je ontvangt iets leuk terug. Al kan dat soms even duren :)

Nog niet uitgekeken?

Alsof je over de schouder meekijkt, check de maakbeelden.
Meer dan 40.000 volgers kijken mee.

 

@deglazerij

De Glazerij Updates

De nieuwste ontwerpen, nieuwe workshopdata en beelden van het maakproces als eerste in je mailbox. Met je aanmelding voor de nieuwsbrief heb jij de eerste keuze!